Fronsrimpels

Dé manier om fronsrimpels weg te werken! Geven uw fronsrimpels een verdrietige of boze blik die afleidt van uw werkelijke gezichtsuitdrukking? Dan is een fronsrimpel botox behandeling dé perfecte oplossing voor u. De cosmetische ingreep is gericht op de rimpels tussen uw wenkbrauwen. Spierverslappende injecties worden toegepast in de deze regio om de frons te verminderen en een egaal en jong ogende huid te creëren.

+ - Hoe ontstaan fronsrimpels?

Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen die verschijnen wanneer u expressie toont. De spieren en huid tussen uw wenkbrauwen trekken samen wanneer u bijvoorbeeld boos, verdrietig of geconcentreerd kijkt. Naarmate dit vaker herhaald wordt beginnen er rimpels te vormen die niet wegtrekken. Veroudering speelt hier ook een rol in. Met ouder worden verliest uw huid haar elasticiteit en begint deze te verslappen. Hierdoor is het gevoeliger voor dunner worden en uitrekken. Handelingen die dit proces versnellen zijn overmatig alcohol consumeren, roken en de huid overmatig blootstellen aan de zon. Gelukkig kunnen wij met behulp van een botox behandeling deze rimpels wegwerken en uw huid weer verstrakken.

+ - Botox in het kort

Botox is een handelsnaam voor het medicijn botulinetoxine. Het is een neurotoxine dat zenuwsignalen blokkeert. Dit voorkomt dat uw spieren samentrekken, waardoor rimpels minder zichtbaar worden en er geen nieuwe rimpels ontstaan. Het is dus als het ware een spierverslapper. Botox behandelingen zijn minimaal invasief en worden als veilig beschouwd. Bekijk alle Botox Behandelingen bij Drs. Samana Kliniek.

+ - Wat kunt u van de behandeling verwachten?

De behandeling bestaat uit meerdere kleine injecties, met een hele dunne naald, op de rimpels tussen uw wenkbrauwen. Dit om de spieren in die regio te verslappen en de huid te egaliseren. Geen zorgen, dit wordt snel en zo pijnloos mogelijk gedaan. 

Stapsgewijs verloopt het proces als volgt:  

 1. Het gezicht wordt schoongemaakt met alcohol.
 2. IJs/pijnstilling wordt aangebracht kort voor de behandeling begint.
 3. Onze arts zal, afhankelijk van uw wensen, één of meerdere botox injecties geven op de rimpels tussen uw wenkbrauwen.
 4. Er wordt een met een gaasje druk uitgeoefend om de botox te stabiliseren.
 5. Binnen 20 minuten is de behandeling klaar.

Wij hebben antwoorde op de meest voorkomende nazorgvragen voor u verzemeld bij Veelgestelde Vragen.

+ - Hoeveel gaat het mij kosten?

De kosten van de cosmetische behandeling kunnen verschillen. Het is op basis van uw gewenste resultaat en de hoeveelheid botox wat daarvoor nodig is. De prijs begint vanaf €120. Bekijken alle prijzen voor meer informatie.

+ - Wat moet u achteraf doen?

Meteen na de cosmetische ingreep kunt u een verdoofd gevoel ervaren in het geïnjecteerde gebied, maar gelukkig verdwijnt dit snel weer. Het is belangrijk om de volgende nazorgtips te volgen. Deze helpen blauwe plekken te voorkomen en zorgen ervoor dat u het juiste eindresultaat krijgt.  

 • Vermijd 48 uur lang het aanraken van de geïnjecteerde gezichtsdeel. 
 • Houdt de eerste 4 uur het hoofd recht. Bukken en liggen wordt sterk afgeraden. 
 • Vermijd de eerste twee weken gezichtsbehandelingen, laserbehandeling en massages. 
 • Wij raden het gebruik van make-up, sporten en alcoholconsumptie de eerste 24 uur af. Roken mag 4 uur na de behandeling. 
 • Minstens 2 weken lang niet uw huid blootstelt aan hoge temperaturen. Dus even geen sauna’s, zonnebanken of buiten zonnen.
 • Na 24 uur raden wij aan om rustig gezichtsoefeningen uit te oefenen. Lach, frons en beweeg uw wenkbrauwen. 

Het resultaat zal pas te zien zijn na 2 tot 8 dagen en het eindresultaat na ongeveer 4 weken. Wij raden u aan om altijd een controle afspraak in te plannen na 4 weken, zodat wij kunnen beoordelen of er meer injecties toegediend moeten worden. De effecten van de ingreep zullen tussen 3 tot 6 maanden zichtbaar zijn. Daarom raden wij voor het optimale resultaat aan om na 6 maanden een nieuwe behandeling te doen.

+ - Drs. Samana Clinic

Bij Drs. Samana Clinics geloven wij dat iedereen een bepaalde hoeveelheid aangeboren schoonheid in zich heeft. Onze missie is om deze mensen te helpen haar/zijn/hun eigenheid op de meest natuurlijke manier te vergroten. Met dit in gedachten, streven wij ernaar om mensen te helpen hun visie op schoonheid te realiseren. Daarom staan wij altijd klaar om naar uw gewenste resultaat te luisteren. Door rekening te houden met professioneel advies, kunnen we in samenwerking de ideale look voor elke behandeling bepalen. Zodra al uw wensen zijn uitgesproken, zullen wij beginnen met de ingreep.

Drs. Samana Clinics behandelaars zijn allemaal BIG-geregistreerde. Onze artsen werken volgens het Besluit Cosmetische geneeskunde.