Lipfiller behandeling

Lipfiller is dé manier om uw droom lippen te behalen! Zeg nou zelf. Wie wil geen verleidelijke volle lippen? Mensen van alle leeftijden vinden mooie volle lippen aantrekkelijk. Daarom kan lip filler een geweldige manier zijn om uw lippen te verbeteren. Als ze correct worden gedaan zullen uw lippen er voller en jeugdiger uitzien. Mensen geloven dat de lippen het meest prominente kenmerk van het gezicht is en volledige aandacht verdienen. Het hebben van goed verzorgde, welgevormde, volle lippen is een gewenste schoonheid eigenschap die van onopgemerkt tot dramatisch kan gaan met behulp van onze lipfiller.

+ - Hoe komt het dat u dunne lippen heeft?

Er zijn verschillende redenen waarom u niet de volle lippen heeft die u wenst. De voornaamste reden voor dunne lippen is genetica en etniciteit. Bepaalde etniciteiten hebben van nature dikkere lippen vanwege verschillen in huidelasticiteit en collageen niveaus. U erft het dus simpelweg van uw ouders. Daarnaast speelt veroudering een grote rol. Naarmate we ouder worden, neemt als gevolg hiervan onze collageen niveaus af, wat resulteert in het dunner worden en rimpelen van de huid. Daardoor verliezen onze lippen hun natuurlijke volume en dikte. Bent u een roker? Dan hebben we slecht nieuws, omdat de chemicaliën in sigaretten het collageen en de elasticiteit in uw huid afbreken. Met als gevolg dunnere lippen. Gelukkig hoeven we onze toekomst niet in de handen van het lot te laten. Als u toch de lippen wilt waar u van droomt, dan regelen wij dat. Met een lipfiller behandeling!

+ - Wilt u uw lipfillers laten oplossen?
Het komt soms voor dat u uw lipfillers moet laten oplossen. Dit doen wij graag voor u. Maak hiervoor een afspraak met één van onze artsen.

Afspraak lipfillers laten oplossen
+ - Wat is hyaluronzuur in lipfillers?

De lippen worden gevuld met Hyaluronzuur. Hyaluronzuur in lip filler is een natuurlijke polysacharide (suiker) stof, dat tot 1.000 keer haar eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid gehydrateerd en beschermd blijft. Kortom, de stof hyaluronzuur in lipfiller is zowel in de huid als het bindweefsel in het gehele lichaam al aanwezig. Het is op waterbasis en dat is de reden waarom dit een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie is bij de cosmetische ingreep. Bekijk alle Fillers Behandelingen bij Drs. Samana Kliniek.

+ - Wat kunt u van de behandeling verwachten?

De lipfiller behandeling bestaat uit kleine injecties, met een hele dunne naald op verschillende plekken op de lippen, om een subtiel verdikkend effect te krijgen. Geen zorgen, dit wordt snel en zo pijnloos mogelijk gedaan. De ‘’Russian techniek’’, die wordt toegepast, houdt bovendien in dat u een natuurlijke krul in uw lippen krijgt na de behandeling, zonder dat er een ‘’Duck’’ effect optreedt. Als gevolg hiervan, zullen de lippen na de ingreep vanaf de zijkant plat en natuurlijk ogen.  

Stapsgewijs verloopt het proces van lip filler als volgt:  

 1. Het gezicht wordt schoongemaakt met alcohol.
 2. IJs/pijnstilling wordt aangebracht kort voor de behandeling begint.
 3. Onze arts zal, afhankelijk van uw wensen, één of meerdere hyaluronzuur injecties aanbrengen in de lippen.
 4. Binnen 20 minuten is de behandeling klaar.
+ - Voor- en nadelen van de lipfiller behandeling

Voordelen:

 • Na de ingreep van lipfiller zien uw lippen er jonger, voller en zelfverzekerder uit.
 • U ziet direct resultaat.
 • Heeft u achteraf spijt van de ingreep? Dan is het eenvoudigweg te verwijderen met een hyaluronzuur-oplossing injectie.

Nadelen:

 • Na de ingreep kunnen er tijdelijke blauwe plekken, zwellingen en gevoelloosheid veroorzaakt worden in het gebied waar de filler is toegediend. 
 • Enkele uren na uw behandeling kunt u pijn en/of een trekkerig gevoel ervaren.
+ - Wat kost een lipfiller behandeling?

De kosten van de cosmetische lipfiller behandeling kunnen verschillen. Het is dus op basis van het aantal behandeling en het aantal millimeters hyaluronzuur in de dosis dat gebruikt wordt. De prijs begint vanaf €225. Een overzicht van alle prijzen bij Drs. Samana Clinics kunt u vinden op de Prijzen pagina.

+ - Wat moet u achteraf doen?

Meteen na de cosmetische lipfiller ingreep kunnen er kleine rode bultjes voorkomen, maar gelukkig verdwijnen deze snel weer. De zwelling die kan voorkomen verdwijnt na ongeveer 48 uur. Een voorkomend effect is dat de jukbeenderen en ‘scherpere’ look krijgen. Ook dit zal snel verdwijnen. 

Voor de beste nazorg na uw behandeling volgt u deze instructies:

 • De eerste 24 uur geen make-up dragen, niet roken en geen alcohol consumeren.
 • De eerste 48 uur niet sporten.
 • Uw huid minstens twee weken lang niet blootstellen aan hoge temperaturen. Dus even geen sauna’s, zonnebanken of buiten zonnen.
 • Het gebruiken van bloed verdunnende medicijnen zoals aspirines en ibuprofen zijn niet toegestaan. Paracetamol mag wel.

Het eindresultaat zal pas te zien zijn na 7 dagen. De effecten van de ingreep zullen tussen 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Daarom raden wij voor het optimale resultaat aan iedere 6 maanden een nieuwe filler behandeling te doen.

Wij hebben antwoord op de meest voorkomende nazorgvragen voor u verzameld bij Veelgestelde Vragen.

+ - Drs. Samana Clinic

Bij Drs. Samana Clinics geloven wij dat ieder persoon een goede portie natuurlijke aanlokkelijkheid in zich heeft. Onze missie is om deze mensen op een zo natuurlijk mogelijke manier verder te helpen hun unieke karakter te versterken. Op deze manier willen wij mensen helpen haar/zijn/hun droombeeld over schoonheid te verwezenlijken. Daarom luisteren wij graag naar uw gewenste resultaat. Op basis van professioneel advies kiezen we vooraf bij elke behandeling, samen, de perfecte look. Nadat al uw wensen zijn aangegeven beginnen wij met de ingreep.

Drs. Samana Clinics behandelaars zijn allemaal BIG-geregistreerde. Onze artsen werken volgens het Besluit Cosmetische geneeskunde